Dagje uit: Kabouterland

KabouterlandKabouterland in Exloo is speciaal voor jonge kinderen . Het is geen groot terrein, maar lijkt meer een themapark in eigen beheer. Je kunt een wandelroute volgen die langs een aantal dierenverblijven en een schildpaddenvijver loopt, en waar op diverse plekken ook kabouters staan.

Erg leuk is het kasteel met de wandelgangen. Loop je via de achterkant, dan kom je vanzelf langs nog meer kabouters, en het hele bouwwerk spreekt erg tot de verbeelding. Er zijn ook twee torens met een trap die naar de bovenverdieping leidt, maar als volwassene moet je dat niet willen; de treden zijn smal en je kunt daar niet rechtop staan. Echt een kabouterkasteel, dus.

Er is een kleine speeltuin binnen, dus ook met slecht weer is er voor kleuters genoeg te beleven. En er is een wat grotere speeltuin buiten, vlak bij de ingang. Daar is ook de holle boom met daaronder de geheimzinnige – en heerlijk koele – trollengrot. Boven bevindt zich onder meer een mummie, en je moet met de grote glijbaan weer terug naar beneden. Die glijbaan is wel weer geschikt voor volwassenen. 

In Kabouterland kun je heerlijk een middagje vertoeven met kinderen. Er is een restaurantje met terras en uitzicht op de speeltuin, en even verderop is er ook nog een fietsparcours voor peuters of kleuters die zich op een driewieler willen wagen. De souvenirshop bij de ingang/uitgang is een geweldig leuke grot met allerlei reusachtige insecten aan het plafond, en een aanbod waar je u tegen zegt (en bijbehorende prijzen). Al ligt er zo veel, dat er ook best leuke, kleine dingetjes te vinden zijn als aandenken aan het dagje uit.

+ overzichtelijk themapark voor jonge kinderen
+ er zijn diverse dieren te zien, waaronder aapjes, uilen en stokstaartjes
+ souvenirshop: ruim aanbod, leuk vormgegeven in een grot, grote en kleine prijzen
-/+ geen hele dagbesteding (maar zeker met combiticket weer goed te combineren met Wonderland in Ter Apel)
– de kabouters staan nogal verloren tussen de dieren en planten
– voor volwassenen is er weinig te beleven
verschoonruimte/wc: geen gebruik van gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *