Dagje uit: Sprookjeswonderland Enkhuizen

SprookjeswonderlandHet is een eind rijden, maar wat een geweldig fijn park is Sprookjeswonderland in Enkhuizen voor kleine kinderen! Toegegeven, wij hadden het geluk buiten de schoolvakantie te kunnen gaan, dus het was er bijna buitenaards rustig, maar zelfs als we iets langer hadden moeten wachten op het oldtimerritje, de paardjes of de dobberbootjes, was dat de moeite echt wel waard.

Zoals de naam al doet vermoeden staan in Sprookjeswonderland de sprookjes centraal. Op het plein bij de ingang begint het met Ezeltje Strek Je, die uiteraard na invoer van een muntje, geld spuugt (hij doet het netjes, in ons boek komen ze toch echt ergens anders uit). Na de leuke ritjes volgt een pratende vogelverschrikker, de zingende standbeelden (die reageren als je op de steen ervoor gaat staan) en het zwaard Excalibur.

Even verderop begint het Sprookjesbos, met grappige kabouterhuisjes. Bijna alle huisjes hebben een liedje, en de poppen bewegen dan ook. Onze kleine wilde alle huisjes en alle liedjes zien, dus dat is een goed teken. Maar het werd helemaal prachtig toen die kabouters plaatsmaakten voor de echte sprookjes… hij kon aan het hek van de heks rammelen bij Hans en Grietje (en schrok toen de heks reageerde), hij zag Sneeuwwitje, de zeven dwergen, de zeven geitjes en de wolf, de wolf en Roodkapje, en Doornroosje en nog veel meer! En hij herkent ze natuurlijk allemaal van alle verhalen die we samen lezen, dat maakt het extra gaaf voor hem. 

Met Gulliver had hij minder, dat zei hem nog helemaal niets. De speeltuin was echter een voltreffer – als het niet zo bloedheet was geweest, had hij daar vast uren kunnen doorbrengen. Er is ook een kinderboerderij en natuurlijk nog meer sprookjes. Sommige dingen vond zoontje nog echt eng ook (de heks die over de huisjes vloog, de uil met zijn lichtgevende ogen in het Tijdhuis, de grote reus van de zeven mijlslaarzen), het was echt geweldig om te zien hoe hij daarin opging.

Dit park is echt een aanrader als je jonge kinderen hebt, en vooral als ze hun sprookjes een beetje kennen. Dat laatste maakt dat de uitbeeldingen meteen tot hun verbeelding spreken. Er valt genoeg te beleven voor ze, en alle attracties zijn niet alleen kindvriendelijk, maar ook echt specifiek voor jonge kinderen gemaakt (met uitzondering van het piratenschip, dat is een schommelboot waarvoor je minstens vijf jaar of een meter tien moet zijn, en terecht). Onze kleine had het reuze naar zijn zin, zelfs in de hitte, en als de Hexpeditie eenmaal af is, wil ik er denk ik nog wel een keertje naartoe. Als het even kan lekker weer op zo’n rustige dag. Heerlijk is dat.

+ helemaal gericht op jonge kinderen
+ prima toegankelijk, leuke attracties
+ kinderboerderij
+ sprookjesbos met muziek en geluid
+ souvenirshop: opvallend lage prijzen, breed assortiment met ook leuke kleine dingen
– verschoonruimte is een aankleedkussen bij de toiletten, er is geen aparte kinder-wc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *