O kom er eens kijken… schoencadeautjes en tips!

2016-11-30-08-11-16Wel alle pepernoten, drie keer knipperen en het is alweer december. Nog zes nachtjes slapen – en zes ochtenden met schoencadeautjes – en het is Pakjesavond! In oktober dacht ik het meeste wel in huis te hebben qua cadeautjes, maar zo vlak voor het moment suprème valt het dan toch weer tegen. Want ik heb wel een leuk bergje voor de kinderen (maar sommige dingen zijn eigenlijk alweer voor Kerst bedoeld), maar voor de volwassenen nog niet! O, help, wat moeten we hen nu toch weer geven?

Terwijl ik daar nog even heel goed over nadenk, kunnen jullie voor tips en ideetjes voor de laatste paar dagen #schoentjezetten met ons meekijken op onze Facebook-pagina. Voor elke dag doen we hier aan kleine schoencadeautjes. Soms een figuur van Lego of Playmobil, op dagen dat ze echt lief en braaf zijn geweest, soms een eenvoudig presentje zoals een stempel, een knutsel of wat stickers.

Een speelgoedsetje zijn meerdere schoencadeautjes in een!

Dit jaar had ik een setje van houten keukenspeelgoed gevonden met daarin vlees en vis die je met bijbehorend mesje kon ‘snijden’. De worstjes en moten vis zitten namelijk met klittenband aan elkaar. De kleine meid vond het prachtig, en haar broer eigenlijk ook. En met zes stuks in de doos kun je er drie keer twee schoencadeautjes van maken. Reuze handig!

Net als een doosje van Lego waarin meerdere poppetjes of voertuigen zitten: maak het open en verdeel het over een paar dagen. Denk ook aan simpele cadeautjes als stickers (van Sinterklaas, of juist dinosaurussen of Disney prinsessen), potloden, een leuke gum of verkleedspulletjes. De Minion-sleutelhangers en Smurfenlegopoppetjes (gevonden bij Action) doen het ook heel goed, trouwens. Maar de ring en ketting van Sinterklaas waren hier tot nog toe de grootste voltreffer van allemaal – en die dingen kun je straks bij de uitverkoop alvast leuk inslaan voor volgend jaar!

Beetje strooigoed erbij en klaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *