Dag van de Leraar

Vandaag, 5 oktober, is het de Dag van de Leraar. Tijd voor een leuk cadeautje om je waardering voor de juf of meester te laten blijken.

In de klas van mijn oudste was er eigenlijk te weinig tijd om een hele geldinzamelingsactie op te zetten. Dus kozen wij als klassenmoeders ervoor om zelf een presentje te bedenken en te regelen. Het werd deze schoolbordbeker, uiteraard met krijtje, en wat vulling van chocolade en thee. Maar je kunt alle kanten op met een leuk cadeautje.

Waardering

Een cadeau voor de juf of meester kun je zo bont maken als je zelf wilt, maar het is de attentie die telt. Ze hoeven geen gigantisch cadeau of een luxe cadeaubon, ze zijn al blij dat je aan hen denkt, dat je waardeert wat ze doen en die waardering laat blijken. Een klassenknutsel is ook een heel goed plan – maar dan moet je wel op tijd beginnen, haha. En wij hadden vrij laat pas door dat vandaag al de Dag van de Leraar was.

Cadeautjes, cadeautjes

Maar goed, er komen verspreid door het schooljaar nog heel veel ‘dagen’ aan waarop de leraar in het zonnetje gezet wordt. Met kerst krijgen ze vaak iets namens de hele klas, maar ook met de verjaardag en een afscheidscadeautje aan het einde van het schooljaar. Sommige klassen doen met Valentijn iets voor juf of meester, en in sommige gevallen zijn er ook extra gelegenheden zoals de geboorte van een baby of een trouwerij.

Creatief

Je kunt de andere ouders van de klas natuurlijk elke keer vragen om een financiële bijdrage, maar dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Bovendien is het voor de juf ook best leuk om iets te krijgen wat de kinderen zelf hebben gemaakt – het hoeft heus niet elke keer een cadeaubon te zijn, of zo’n pakket douchegel-met-spons. Vraag ouders daarom vooral ook om ideeën, om hulp en om creatieve inzet. Het is de gedachte die telt, niet het bedrag onder aan de kassabon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *